English
Home page Organisatiestructuur Lanceringen Raketten en projecten Raketmotoren Pictures NERO Geschiedenis Veiligheid Research Links Sitemap Zoeken
NERO Foto's H8
Logo  

Foto's H8 raketInhoud
1 Foto's H8

Op deze pagina vindt u de foto's van het H8-project. Hoewel de vlucht en lancering goed met het blote oog te volgen zijn, is het niet goed mogelijk om een vlucht te fotograferen. De afstand die uit veiligheidsoverwegingen tot de toren bewaard moet worden maakt het fotograferen van raketten tijdens de vlucht en landing nagenoeg onmogelijk. 

Foto's H8 [Top] [Inhoud]34KB
De canards van de H8. Twee ervan zijn vast (op de foto boven en onder) de andere twee bewegen (op de foto voor en achter). Zowel vaste als bewegende vinnen zijn tegenover elkaar geplaatst.

60KB
Bernard legt de laatste hand aan de elektronica van de H8

58KB
De H8a wordt naar de toren gebracht
41KB Ontwerpers en bouwers van de H8a.
 
23KB
De H8 wordt in de toren geplaatst. Een delicaat werkje, daar de G-schakelaar (die op de versnelling reageert en daarmee de lift-off detecteert) niet getriggerd mag worden. Dit zou er voor zorgen dat de raket open geschroefd moet worden om het systeem te resetten. De pyro's van het parachuteluik worden beveiligd met een safe-steker die er als laatste handeling uitgetrokken wordt.

209KB
Lancering van de H8a.
HXt-h8a-flight2.jpg (8245 bytes)
190KB
De H8a net boven de toren. De canard-vinnen zijn net onder de neuskegel zichtbaar
i-picture.gif (1292 bytes) download
2832KB
Poster H8a. Download een foto op A3 formaat van de vliegende H8a.
 
38KB
De H8a nadat deze de enige asfaltweg van het Harde had uitgekozen om te landen. Als gevolg hiervan liep de raket aanzienlijk schade aan vinnen, een van de stappenmotors en het parachuteluik op. Vooral de vervanging van het geknikte parachuteluik kost ons veel werk.

37KB
Bouwers en toeschouwers rondom de H8a.

43KB
De kromgebogen as van een van de canardvinnen. Zeker wanneer deze foto wordt vergeleken met de eerste foto bovenaan, valt het verschil op.


Top